Om oss

Velkommen til Kennel Mollymor.

Vi er en familie som holder til på Rykkinn i Bærum. To voksne og tre barn. Den eldste har stiftet sin egen familie. Den mellomste studerer IT ved Universitetet i Oslo. Den yngste studerer ved et universitet i Frankrike. Vi bor i rekkehus med hage og valpene våre skal bo inne sammen med oss til de hentes.

Jeg jobber som legesekretær i Sandvika på Humana Helse AS spesialistlegesenter og har hund som stor interesse ved siden av. Min mann, Arjan, jobber som programvareutvikler. Barna jobber og studerer, min mor er pensjonist og bor omtrent vegg i vegg og så har vi ett barnebarn i første klasse og ett barnebarn som går i barnehagen.

Min kennel startet med et ønske om å ha en hund som kunne være en god turkamerat. Fra flere hold ble jeg anbefalt en Flatcoated Retriever. Jeg ble også anbefalt å ta kontakt med Annette Helk som driver oppdrett av rasen fra sitt hus på Høvik, kennel Work of Time. Jeg tok kontakt og fikk vite at det var planlagt kull på hennes tispe Klokkeråsen`s Xanthippe (Tippi) om ca et års tid. Jeg fikk komme på besøk og ble umiddelbart forelsket i Tippi som sjarmerte meg med froskehopp og andre kunster og ikke minst sitt rolige, vennlige og søte vesen. Så da ventet jeg et år på en av hennes valper.

I Juli 2010 fødte Tippi, og jeg var på besøk hele tiden. Molly ble med meg hjem og siden har vi hengt sammen, og vi har ikke bare gått tur. For Molly elsker å trene både konkuranselydighet og retrieverjakt, viste det seg. Hun har virkelig stor arbeidslyst og vil så gjerne gjøre meg til lags. Vi har hatt stor glede av å gjøre dette sammen og har etterhvert oppnådd en 1. premie i Elite LP og en 3 AK. Molly har dessuten blitt Norsk Rallylydighets Champion. Vi er i gang med å trene Smeller og funderer på om vi skal melde på til prøve i blodspor til høsten. Molly liker å jobbe 🙂

Molly er en fantastisk familiehund. Hele familien er veldig glad i henne. Rolig og søt med mennesker hun møter, lydig og fin på tur. En flott hund på alle måter som jeg selv veldig gjerne ville ha en valp etter.  Jeg ønsket å videreføre friske hunder som har arbeidslyst og samarbeidsvilje.

Den 28.11.14 fødte Molly 12 valper hjemme  i vår koselige kjellerstue. 8 hanner og 4 tisper. 6 brune og 6 svarte. Så fulgte to fantastiske, lærerike, hektiske, koselige, morsomme og slitsomme måneder før 11 av valpene reiste til hver sin flotte familie. Mikken ble igjen hos meg. Hun gav meg så god kontakt fra valpekassen, kunne sitte lenge og følge meg med blikket. Vi valgte hverandre, og siden har vi hatt mye morro.

Mikken er en like fantastisk familiehund som sin mor. Glad i folk og barn og veldig grei og lydig på alle måter. Jeg har i all hovedsak trent retrieverjakt med henne, og høsten 2017 fikk vi opprykk til Eliteklasse. Hun er flink og lydig og vi har det veldig gøy sammen når vi trener. Denne sesongen skal vi stille på flere jaktprøver i Eliteklasse, det blir spennende!

Mikken har også noen gode resultater fra utstillingsringen, CK, res-Cert.

Hjemme  følger Mikken meg trofast rundt i huset. Alltid i samme etasje som meg. Ligger ved siden av sofaen når jeg sitter der, er med ned i vaskerommet for å henge opp klær, vi går på badet sammen, hun sover ved siden av sengen min og hun er selvsagt med på kjøkkenet når jeg lager mat 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s